Kamionët Frigoriferik

Kamionët frigoriferik janë të pajisur me pajisje ftohëse për të mbajtur të freskët ushqimin dhe furnizimet gjatë transportit. Zakonisht përdoren për të transportuar fruta, mish dhe peshk. Kamionët frigoriferik ftohen me akull ose ftohje mekanike të mundësuar me motorë me naftë dhe zhvendosje. Ata gjithashtu mund të ftohen duke përdorur akull të thatë ose dioksid karboni të lëngshëm në presione të larta. Janë të pajisur me izolim të plotë (shkumë polimer me densitet tepër të lartë) dhe ventilim mjaftë të mirë.

Teknikat më të larta të presionit dhe teknikat më efikase të ftohjes i kanë bërë këto kamionë, më efikasë gjatë gjithë shekullit të kaluar.

Cilat janë perspektivat për industrinë e transportit të kamionëve?

Ndërsa vëllimet e mallrave vazhdojnë të rriten, transporti i kamionëve do të mbetet në kërkesë të lartë. Mbi të gjitha, kamionët kryejnë pjesën më të madhe të transportit të mallrave në të gjithë Amerikën. Ato përfshijnë gjithçka, nga kamionët me njësi të vetme deri te kombinimet e traktorëve dhe rimorkiove. Këto makina mbresëlënëse shfrytëzohen në një larmi fushash. Ata merren me transportimin e mbeturinave, marrjen urbane, shpërndarjen dhe ndërtimin.

Nuk ekziston asnjë dallim i pranuar botërisht kur bëhet fjalë për “kamionë të rëndë” dhe “kamionë mallrash” krahasuar me një kamion të përdorur për transporte të personalizuar. Dallimet ekzistojnë kur bëhet fjalë për numrin e gomave dhe peshën.

Kamionë Normal

Ashtu si shtretërit e rrafshët, shtretërit e kamionëve në katin e shkallëve duken të sheshtë dhe të hapur. Ndryshe nga kamionët e rrafshët, sidoqoftë, kuvertat me shkallë kanë një pjesë më të ulët afër tokës.
Kjo pjesë e poshtme lejon që sendet më të larta të ulen më afër tokës. Rezultati? Shmangia e rreziqeve të tilla si pastrimi i urës.

Më shumë postime në Portik.al

Previous slide
Next slide