Transport me kamion. Fakte interesa

Transport me kamion

A e dini që industria e transport me kamion në Europe përfaqëson një biznes 700 miliard dollarë?
Siç thuhet me të drejtë: Nëse e keni blerë, një kamion e ka sjellë.


Në SHBA ekonomia mbetet shumë e varur nga industria e kamionëve për arsye të mira. Përafërsisht 71 % e mallrave në vend lëvizin përmes kamionëve. Kjo nuk është çudi pse industria punëson miliona kamionë!

Pa linjat jetësore të transportit që ato krijojnë, gjithçka, nga benzina te qumështi do të ishte në mungesë. Edhe pse transport me kamion ka ekzistuar gjatë, ai mbetet një industri dinamike e drejtuar nga nevojat e konsumatorit.

Të interesuar për të punuar me kamion ? Shiko më shumë

Çfarë është Transporti me Kamion ?

Kur bëhet fjalë për transportin jashtë rrugës të ngarkesave përmes automjeteve motorike, nënsektori i transportit të kamionëve merret me transportin. Ky nënsektor mund të ndahet në kamionët e specializuar të kamionëve dhe kamionët e përgjithshëm të mallrave.

Çfarë tregojnë këto kategori?

Ato kanë të bëjnë me ndryshimet me:

Transporti i specializuar i mallrave merret me lëvizjen e ngarkesave që kërkon ekspertë. Kjo është zakonisht për shkak të peshës, madhësisë ose karakteristikave të tjera. Shiko më shumë

Sa i përket transportit të përgjithshëm? Mund të bëhet në një rimorkio furgoni dhe zakonisht e palletizuar. Një shumëllojshmëri e gjerë e ngarkesave lëviz çdo ditë në këtë mënyrë.

Cilat janë perspektivat për industrinë e transportit të kamionëve?

Ndërsa vëllimet e mallrave vazhdojnë të rriten, transporti i kamionëve do të mbetet në kërkesë të lartë. Mbi të gjitha, kamionët kryejnë pjesën më të madhe të transportit të mallrave në të gjithë Amerikën. Ato përfshijnë gjithçka, nga kamionët me njësi të vetme deri te kombinimet e traktorëve dhe rimorkiove. Këto makina mbresëlënëse shfrytëzohen në një larmi fushash. Ata merren me transportimin e mbeturinave, marrjen urbane, shpërndarjen dhe ndërtimin.

Nuk ekziston asnjë dallim i pranuar botërisht kur bëhet fjalë për “kamionë të rëndë” dhe “kamionë mallrash” krahasuar me një kamion të përdorur për transporte të personalizuar. Dallimet ekzistojnë kur bëhet fjalë për numrin e gomave dhe peshën.

Kamionë Normal

Ashtu si shtretërit e rrafshët, shtretërit e kamionëve në katin e shkallëve duken të sheshtë dhe të hapur. Ndryshe nga kamionët e rrafshët, sidoqoftë, kuvertat me shkallë kanë një pjesë më të ulët afër tokës.
Kjo pjesë e poshtme lejon që sendet më të larta të ulen më afër tokës. Rezultati? Shmangia e rreziqeve të tilla si pastrimi i urës.

Kamionë Flatbed
Kamionët e rrafshët nivelohen dhe hapen pa majë ose anësore të rimorkios. Ky model i lejon ata të ngarkojnë dhe shkarkojnë ngarkesat shumë të mëdha për të hyrë brenda një rimorkio standarde.
Për shembull, shpesh do t’i shihni në rrugët që transportojnë sende të mëdha të prodhuara. Ata gjithashtu mbajnë mallra ndërtimi dhe ngarkesa të ndryshme të mëdha.

Kamionë ftohëse
Referojuni kamionëve ose kamionëve në frigorifer
në një rimorkio të kontrolluar nga temperatura për të transportuar mallra që duhet të qëndrojnë në një temperaturë të qëndrueshme. Këto variojnë nga ushqime te kimikate, farmaceutike deri te materiale të tjera mjekësore.

Transportuesit automatik

Një tjetër pamje e zakonshme në autostradat? Transportuesit e automjeteve. Ju jeni më të njohur me transportuesit e hapur që mund të transportojnë deri në një duzinë makinash në të njëjtën kohë në shitoret dhe objektet e tjera, duke përfshirë edhe rezidencat private. Por ka dy lloje kryesore të transportuesve të automjeteve, transportuesit e mbyllur dhe transportuesit e makinave të hapura.

Cisterna
Cisternat janë të pagabueshme për shkak të formës cilindrike të rimorkiove të tyre. Ata tërheqin lëngje, të tilla si karburantet. Disa nga lëngjet që transportojnë rezultojnë shumë të ndezshme ose edhe shpërthyese. Pra, ndërsa shoferët shpërblehen me pagë më të lartë, rreziqet mbeten reale.

Rimorkio me levizje
Siç sugjeron emri, rimorkiot me levizje përfshijnë një ashensor që mund të anojë. Kjo lejon që ngarkesat të hidhen lehtësisht.

Cilat janë disa punë që lidhen me transportin e kamionëve?
Ju do të gjeni një larmi të gjerë mundësish dhe karrierash në industrinë e transportit të kamionëve. Këto përfshijnë mundësi për gjithçka, nga një student që kërkon të marrë përvojë në këtë fushë te një koncert me kamionë ekipor. Mundësitë janë të pakufishme.

Një fushë që nuk është aq e njohur, por provon fitimprurëse është kamionët me kamionë intermodal. Në fakt, aktualisht është një nga punët më të kërkuara në industri. Ajo gjithashtu vjen me përparësi dhe përfitime të ndryshme.
Nëse nuk e keni mendjen të lëvizni, atëherë kamionët me kamionë intermodal mund të përfaqësojnë biznesin ideal për tu futur.

Transporti intermodal përfshin lëvizjen e mallrave përmes kontejnerëve transportues intermodal. Kontejnerët mund të transportohen në cilindo nga mënyrat e mëposhtme: Kamion / Tren / Anije

Më shumë postime në Portik.al

Previous slide
Next slide