Transport me trailer i hapur

Kamionat e mallrave me transport të hapur (me trailer i hapur). Kamionat e mallrave mbështeten nga boshtet e përparme dhe të pasme që tërhiqen nga një shirit tërheqës. I njëjti automjet është i njohur në Evropë si një rimorkio me shirita tërheqës me një kornizë A. Rimorkiot e mallrave përdoren për të lëvizur furnizimet e […]

Kamionë me porta kontenier

Transport me kontenier Dërgesat ndërkombëtare të mallrave, veçanërisht në sektorin detar, bazohen kryesisht në transportin e kontenierëve. Këto kontenier janë bërë në madhësi standarde dhe mund të transportohen në mënyrë efikase në distanca të gjata. Ato transferohen nga një mjet transport me kontenier pa u hapur. Kontenierët e standardizuar kanë transformuar industrinë e transportit. Duke […]

Kamion me tenda

Kamion me tenda janë krijuar për ta bërë transportin më të lehtë për udhëtime të gjata si dhe më pak te rrezikshëm për mallrat që janë duke u transportuar. Një pjesë e madhe e peshës së një kamion me tenda mbështetet nga një njësi traktori, ose një montim i boshtit të përparmë të ndashëm i […]